cropped-Den-Gylne-Humle-logo.png

Den Perfekte <br>Brown Ale

Vi som driver Den Gylne Humle er veldig glade i en god brown ale - så da begynte vi å tenke at hva med å arrangere en ny hjemmebryggerkonkurranse. Denne gangen vil det da være brown ale - en ølstil som Jørn mener er veldig undervurdert.

Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou i 1855. Folkeaksjonen og boikott som følge av Carlsbergs nedleggelse av Tou bryggeri i 2003. Etableringen og fallet til Norges første småskalabryggeri på Jæren omkring årtusenskiftet.

Resultatet av nedleggelsen av Tou, som førte til etableringen hos Lervig og Berentsen. Den tøffe kampen som fulgte mot røde regnskapstall midt i en priskrig. Til eksport, kvalitet og økonomisk suksess

Boken dekker det enorme kreative mangfoldet som kom av håndverksbryggeriene som ble etablert de siste ti årene. Det sterke jemmebryggermiljøet i fylket. Serveringsstedene som satser på øl, fremvekst av bryggeripubber på begge sider av Boknafjorden. Fra Norges første ølfestival, til Norges mest internasjonale. Ølhandleren og maltbonden på Jæren. Entusiastene og konsumentene.

 

 

VINN BOKA!

Nå kan du vinne boka RogØLand skrevet av Sune Aabø Parker.

Alt du trenger å gjøre for å delta er å fortelle hvilke to bryggerier Sune Aabø Parker var ansvarlig for etableringen av.

PÅMELDING SKJEMA

cropped-Den-Gylne-Humle-logo.png

Den Gylne Humle

En podcast startet opp av 2 øl entusiaster som omhandler det meste av det som er øl relatert. Vi startet opp høsten 2022.

Jørn hadde en ide, men trengte noen å ha med seg på laget og Henning var ikke vond å be.

I løpet av podcasten sin levetid har det blitt holdt hjemmebrygger konkurranse, besøk og intervju av bryggerier. Samt andre kjente folk i fra øl miljøet.

andre ting vi driver med<br><br>

EVENTER OG KONKURRANSER

HØR OSS