Jeg er 45 år, bor på Bærums Verk, er gift og har en datter på 13år. Jeg jobber til daglig som Analytical engineer i IF Skadeforsikring, der jeg jobber med å tilrettelegge data for analyse. Jeg har brygget i 10 år, og vil runde batch #100 i løpet av året. Jeg synes det er artig å teste ut ulike øltyper og ingredienser. Jeg er opptatt av kortreist, både malt og gjær, men også egen plukket/dyrket frukt, bær eller andre spennende ingredienser som passer til brygging. Typer øl jeg liker best å brygge og drikke er type mørk Ale, Surøl, belgiske varianter.
Et fellesskap og bryggeri-prosjekt som handler om å brygge og bygge eget. I tillegg til en YouTube kanal og podkast om øl og ølbrygging. En stor søken om kunnskaper og ferdigheter er en stor inspirasjon - Brygget siden 2014, og ikke bare over 200 batcher med øl, men også timesvis brukt ved å lese bøker, høre på podkaster og oppsøke nye erfaringer og et mangfold innen fellesskap og øl!
-
-
Min forhistore til å bli hjemmebrygger startet hjemme hos mine foreldre, laaangt tilbake i tid. Min bror sa hvert år i jula at \"til neste år... da har jeg lyst til å prøve å brygge eget juleøl\". Med det ble bare med praten. Men det var noe interessant med det. Kunne det tenkes at en skulle klare å lage sitt eget juleøl, og at det faktisk blir godt? Uansett så skulle det gå 10 - 12 julemiddager til før ord ble til handling. Iallefall starten på handlingen. I 2016 gikk jeg og to kamerater sammen og spleisa på en netthandelen-brygger. Helt uten å vite verken hvor man får kjøpt ingredienser eller hvordan det fungerer i praksis å lage vørter. Handlingskraften og kunnskapen uteble, så bryggeren stod å samlet støv i 5 år før den ble tatt i bruk! Pga av litt personlige årsaker så var ikke økonomien på plass til å kunne satse hardt på allgrain-brygging før 2022 Jeg begynte så smått med ekstraktbrygg, for å få en forståelse for gjæring og temperaturkontroll. Så etter en 6-7 batcher med noen rare smaker så ble jeg nødt til å fordype meg litt. Heldigvis har jeg noen gode kamerater som har eget bryggeri som jeg kunnet lene meg på. Jeg ble fort pusha til å børste støv av brygge-apparatet og komme i gang med selvprodusert vørter. Så fra seint 2021 og frem til i dag har både lærekurven og investeringene tatt fart. Den spede start av Nr.13 Bryggeri startet på kjøkkenet hjemme i Håsenvegen nr.13. og endte som ett kjellerbryggeri på 13kvm. Etter 21 batcher med allgrain så måtte jeg pakke ned og sette ryggeriet og bryggelivet på vent, da vi solgte boligen i 2024. Jeg har i de siste 7 månedene vært fullt opptatt med å totalrenovere ny bolig, deriblant ett helt nytt bryggeri. Det er mulig jeg har tatt meg \"vann over hodet\" med å melde meg på som brygger på hjemmebryggerfestival uten ett oppegående bryggeri (Enda) :p Det neste kapittelet i Nr.13 står for tur, noe som vil bli delt med dere festivaldeltagere, bryggere og arrangører iløpet av hjemmebryggerfestivalen 2026 i form av to selvproduserte øl. Jeg håper det faller i smak!
-
Et knøttlite uthus ble til et knøttlite bryggeri i 2020. Her brygges pils, ipa, hveteøl,stout, surøl og annet godt øl. Kan strekke meg til å sette en Hard Zeltzer men der går grensa. Befinner seg i Eidfjord innerst i Hardangerfjorden et kvarter fra Hardangerbroen. Bryggern er en mann på 50. Han er også producer av Sæbøspaden og annet som er ølrelatert og laget av eik og bjørk.
Navn: Anders Venaas, Alder: 50, Bosted: Kløfta. Gift med Kari-Mette og pappa til to gutter. Jobber som IT-leder. Startet med hjemmebrygging i 2015 med en enkel 30L netthandelsbrygger. Tok en pause før jeg ble dratt inn igjen i 2020 av Kenneth (Shit Happens). Nå brygger jeg mest på Grainfather G40, men også litt på G30, Speidel 50 og innimellom hos North Brew i Nittedal – på 1000L-anlegget. Er litt gadget-freak og har gått all-in på Kegland RAPT. Har gått helt over til bokser og fat.
Lite bryggeri fra lille Harøya i Ålesund
Taking brewing to the extreme since 2025