Registrerte bryggerier

B.R.A Brygg

B.R.A Brygg

Bengt Rune Andersen

B.R.A Brygg holder til på solsiden i Sandnes, Bengt Rune Andersen står bak BRA-brygg. Han har holdt på siden 2019. Jeg brygger det som ingen andre mener går an å brygge.

ekkaBBrygg

ekkaBBrygg

Thorbjørn Bakke

Thorbjørn Bakke, 49 år gammel. Er i fra Oslo, men flyttet til Kløfta for snart 20 år siden. ekkaBBrygg er hjemmebryggeriet mitt og jeg startet vel så smått i julen 2017. Jeg brygger i all hovedsak for gleden ved å få koblet ut litt, og det å skape noe. Brygger også til litt konkurranser i ny og ne. Jeg lager utelukkende egne oppskrifter. Skal jeg brygge noe nytt kan jeg godt hente litt inspirasjon i andre oppskrifter, men er ofte rask med å endre litt basert på etter hvert egne erfaringer. Dette er noe av det jeg synes er aller mest gøy med bryggingen. Å forske litt selv, og følge min egen vei. Spesielt om resultatet blir i retning av det som var tiltenkt.

Grenda Hjemmebryggeri

Grenda Hjemmebryggeri

Henning Sjøblom-Gustafsen

Jeg er 45 år, bor på Bærums Verk, er gift og har en datter på 13år. Jeg jobber til daglig som Analytical engineer i IF Skadeforsikring, der jeg jobber med å tilrettelegge data for analyse. Jeg har brygget i 10 år, og vil runde batch #100 i løpet av året. Jeg synes det er artig å teste ut ulike øltyper og ingredienser. Jeg er opptatt av kortreist, både malt og gjær, men også egen plukket/dyrket frukt, bær eller andre spennende ingredienser som passer til brygging. Typer øl jeg liker best å brygge og drikke er type mørk Ale, Surøl, belgiske varianter.

Grisehuset Bryggeri

Grisehuset Bryggeri

Are Skaar

-

Huldrevatn

Huldrevatn

Bård Hoveid

Et fellesskap og bryggeri-prosjekt som handler om å brygge og bygge eget. I tillegg til en YouTube kanal og podkast om øl og ølbrygging. En stor søken om kunnskaper og ferdigheter er en stor inspirasjon - Brygget siden 2014, og ikke bare over 200 batcher med øl, men også timesvis brukt ved å lese bøker, høre på podkaster og oppsøke nye erfaringer og et mangfold innen fellesskap og øl!

Krokbu Bryggeri

Krokbu Bryggeri

Andre Henaas

Mann 37 år, brygget siden 2021. Bor i Maura (Nannestad) gift og har 2 barn 🙂 Som brygger liker jeg å teste ut andre folk sine oppskrifter, lyse og humlerike øl er nok favoritten!

Ljøkilds Gaardsbryggeri

Ljøkilds Gaardsbryggeri

Per Einar Ljøkjel

-

Meråker Bryggeri

Meråker Bryggeri

Lars Jeremy Holten Hanstad

Meråker Bryggeri drives pr nå som en ikke-kommersiell hobbyvirksomhet på Haug i Meråker. På sikt er det en fuktig drøm å starte kommersiell virksomhet med å representere hjembygda på blant annet polet og lokale serveringssteder. Bryggesjefen sjøl bodde en gang i verden ved Brygg Selv i Oslo. En rolig sommerdag i 2014?, (etter å ha konkludert med at det legges igjen alt for mye penger på pol og butikk), bestemte han seg på impuls for at nå skal ølet brygges hjemme...så spaserte han umiddelbart bort på Brygg Selv. Der falt en Grainfather G30 i smak: 30Liters maskin måtte da være alt for stort?...\"bigger is better\" tenker han! Lite visste han den gang, at til og med 80Liters maskin kom til å bli irriterende smått. Den fremtidige hjemmebryggeren valgte seg ut alt han trengte for å komme i gang med brygging og flasking samt to allgrain-kit (Weissbier og Oregon Stout) - en halvtime senere, med sin store lille Ford Fiesta utfor inngangsdøra, forsvant det en halv netto lønning fra konto og bilen var pakket full.... nå var han en ekte hjemmebrygger! Weissbiern ble helt ok, mens Stouten ble kjempebra....nå var det bestemt: Dette skulle den ferske bryggeren fortsette med! Siden den gang har det ballet på seg en del utstyr, prosessene er perfeksjonert, kjelleren er bygd om til bryggeri og det har gått unna mange tusen liter øl. Pr nå er det 16 operative tappelinjer i \"Brygghus 83\" på Haug, med planer om å utvide med 8-12 ekstra linjer. Det er vel ingen tvil om at dette er en kar som er glad i øl?

Nr.13 Bryggeri

Nr.13 Bryggeri

Tomas Mæhle

Min forhistore til å bli hjemmebrygger startet hjemme hos mine foreldre, laaangt tilbake i tid. Min bror sa hvert år i jula at \"til neste år... da har jeg lyst til å prøve å brygge eget juleøl\". Med det ble bare med praten. Men det var noe interessant med det. Kunne det tenkes at en skulle klare å lage sitt eget juleøl, og at det faktisk blir godt? Uansett så skulle det gå 10 - 12 julemiddager til før ord ble til handling. Iallefall starten på handlingen. I 2016 gikk jeg og to kamerater sammen og spleisa på en netthandelen-brygger. Helt uten å vite verken hvor man får kjøpt ingredienser eller hvordan det fungerer i praksis å lage vørter. Handlingskraften og kunnskapen uteble, så bryggeren stod å samlet støv i 5 år før den ble tatt i bruk! Pga av litt personlige årsaker så var ikke økonomien på plass til å kunne satse hardt på allgrain-brygging før 2022 Jeg begynte så smått med ekstraktbrygg, for å få en forståelse for gjæring og temperaturkontroll. Så etter en 6-7 batcher med noen rare smaker så ble jeg nødt til å fordype meg litt. Heldigvis har jeg noen gode kamerater som har eget bryggeri som jeg kunnet lene meg på. Jeg ble fort pusha til å børste støv av brygge-apparatet og komme i gang med selvprodusert vørter. Så fra seint 2021 og frem til i dag har både lærekurven og investeringene tatt fart. Den spede start av Nr.13 Bryggeri startet på kjøkkenet hjemme i Håsenvegen nr.13. og endte som ett kjellerbryggeri på 13kvm. Etter 21 batcher med allgrain så måtte jeg pakke ned og sette ryggeriet og bryggelivet på vent, da vi solgte boligen i 2024. Jeg har i de siste 7 månedene vært fullt opptatt med å totalrenovere ny bolig, deriblant ett helt nytt bryggeri. Det er mulig jeg har tatt meg \"vann over hodet\" med å melde meg på som brygger på hjemmebryggerfestival uten ett oppegående bryggeri (Enda) :p Det neste kapittelet i Nr.13 står for tur, noe som vil bli delt med dere festivaldeltagere, bryggere og arrangører iløpet av hjemmebryggerfestivalen 2026 i form av to selvproduserte øl. Jeg håper det faller i smak!

Pilsboden Bryggeri

Pilsboden Bryggeri

Trond Tysnes

-

Rusty Pig Brewery

Rusty Pig Brewery

Erik Sjøstrand

Typisk Covid-brygger. Startet Skjærtorsdag 2020, og ikke sett meg tilbake. Snart 200 batcher under belte, og lærer stadig noe nytt. Jeg er drevet av felleskapet, og alle de herlige menneskene i det. Også øl da 😉 #brewingbridges

SÆBØ BRYGGERI

SÆBØ BRYGGERI

Lars Sæbø

Et knøttlite uthus ble til et knøttlite bryggeri i 2020. Her brygges pils, ipa, hveteøl,stout, surøl og annet godt øl. Kan strekke meg til å sette en Hard Zeltzer men der går grensa. Befinner seg i Eidfjord innerst i Hardangerfjorden et kvarter fra Hardangerbroen. Bryggern er en mann på 50. Han er også producer av Sæbøspaden og annet som er ølrelatert og laget av eik og bjørk.

Venaas Brygg

Venaas Brygg

Anders Venaas

Navn: Anders Venaas, Alder: 50, Bosted: Kløfta. Gift med Kari-Mette og pappa til to gutter. Jobber som IT-leder. Startet med hjemmebrygging i 2015 med en enkel 30L netthandelsbrygger. Tok en pause før jeg ble dratt inn igjen i 2020 av Kenneth (Shit Happens). Nå brygger jeg mest på Grainfather G40, men også litt på G30, Speidel 50 og innimellom hos North Brew i Nittedal – på 1000L-anlegget. Er litt gadget-freak og har gått all-in på Kegland RAPT. Har gått helt over til bokser og fat.

Widebay Brew

Widebay Brew

Jan André Møst

Lite bryggeri fra lille Harøya i Ålesund

Xtreme Brew

Xtreme Brew

since 2025

Taking brewing to the extreme since 2025